• Fremhevet
  • Nyheter

Norsk Solar: har ferdigstilt 11 MW solkraftverk i Vietnam

  • Sektor: Energi
  • Dato: februar 18, 2022

  • Selskap: Norsk Renewables utvikler og investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

Norsk Solar har levert en komplett nøkkelferdig løsning bestående av elleve solcelleanlegg for off-taker Central Retail, en av de største og raskest voksende eiere av kjøpesentre i Sørøst-Asia. Porteføljen på 11 MW inkluderer et av de største solkraftverkene bygget på tak i Vietnam.

Central Retail er et eksempel på et selskap som forstår at det haster med overgangen til fornybare energikilder og som har satt en ambisiøs agenda for bærekraft, sier Øyvind L. Vesterdal, daglig leder i Norsk Solar. Vi er stolte av å samarbeide med Central Retail i Vietnam og hjelpe dem med å nå sine bærekraftsmål samtidig som de sikrer betydelige besparelser på strømprisen, avslutter Vesterdal.

Vietnam er verdens tredje største marked for sol, men er i dag avhengig av kullkraft og er dermed et av de mest forurensende land i verdenen. I løpet av systemets levetid vil kraftverkene generere over 300 000 MWh ren elektrisitet og bidra til å kompensere for mer enn 198 000 tonn CO2-utslipp over en periode på 25 år. Central Retail-prosjektet er også den første investeringen gjort av Nordic Impact Cooperation AS, en felles investeringsplattform mellom Norsk Solar og Finnfund, en utviklingsfinansierer og profesjonell impact-investor som har den finske staten som majoritetseier.