• Fremhevet
  • Nyheter

FishGLOBE: har nådd stor milepæl i sitt andre post-molt prosjekt

  • Sektor: Hav
  • Dato: september 1, 2021

  • Selskap: FishGLOBE driver med lukket oppdrettsteknologi som er utviklet for å gjøre laksenæringen mer lønnsom, mer bærekraftig og med høyere fiskevelferd.
I dag var det en stor milepæl på vårt andre 3.5k prosjekt, sier Tor Magne Madsen, prosjektsjef i FishGLOBE. Den 94 tonn store overdelen med alt teknisk utstyr ble løftet på bunn seksjonen og nå gjenstår det noen uker med sveising før vi kan løfte videre på sjøen, forteller Madsen.
 
FishGLOBE bygger sitt andre lukkede oppdrettsanlegg i sjø og er basert på det første oppdrettsanlegget som ble levert i 2019 med noen forbedringer. FishGLOBE er en norsk og unik patentert teknologi som gjør oppdrettsnæringen mer bærekraftig med å bidra til bedre fiskehelse, samt eliminere utfordringer knyttet til utslipp i lokalmiljøet, rømming og lakselus.
 
Produksjonen av den andre globen med størrelsesvolum 3500 m3 har hatt god fremgang og FishGLOBE er veldig fornøyd med hvordan det enkle og flyttbare produksjonsområdet har fungert i praksis. Vi er veldig fornøyd med fremdrift og den jobb vår kontraktspartner Uponor Infra og deres entrepenør Bluegree, samt teknisk system leverandør Icon Systems gjør for oss, avslutter Madsen.